Wie ben ik?

Geertrui Meganck

Foto Geertrui Meganck
Ik ben een geboren en getogen Ninovieter. Ik beëindigde mijn humaniora Latijn-Wetenschappen in het Sint-Aloysiuscollege te Ninove in 1985 en promoveerde als doctor in de genees- heel- en verloskunde aan de Katholiek Universiteit Leuven in 1992. Hierna startte ik aan diezelfde universiteit mijn specialisatie Gynaecologie-Verloskunde en deed ervaring op in verschillende grote centra in binnen- en buitenland: AZ Sint-Blasius in Dendermonde, Kliniek Sint-Jan te Brussel, UZ Gasthuisberg te Leuven en Watford General Hospital in het Verenigd Koninkrijk.

In augustus 1997 startte ik in het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Aalst waar ik een mooie, professionele carrière in de gynaecologie en verloskunde uitbouwde. Ik bekwaamde me verder in fertiliteitsproblematiek bij dr. Campo aan het gerenommeerde Life Expert Centre te Leuven en startte samen met dr. Mestdagh de Fertiliteitskliniek in het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Aalst. Vanaf 1999 bracht ik deze Aalsterse Fertiliteitskliniek samen met fertiliteitsexpert dr. Decleer van het Fertiliteitscentrum AZ Jan Palfijn te Gent verder tot ontplooiing.

Op chirurgisch vlak  ben ik gespecialiseerd in minimale invasieve chirurgie: operatieve hysteroscopie en endoscopische chirurgie (laparoscopie en robotchirurgie). In 2002 voerde ik als eerste vrouwelijke  Belgische gynaecologe een hysterectomie uit met de robot. Ik behaalde het diploma ‘Minimal Invasive Gynaecological Surgeon Certificate’ aan  +he European Academy of Gynaecological Surgery alsook het diploma of ‘Robotic Surgery’ aan de University of Lorraine I.U. te Nancy in Frankrijk en het certificaat ‘Train the trainer’ aan de befaamde ORSI Academy in Melle. Ik heb tevens een tijd opleiding gegeven in de robotchirurgie aan deze ORSI Academy.

Gezien ik overtuigd ben dat een holistische benadering van het genezingsproces zeer belangrijk is, werd ik ook coach (Diploma Burn out Coach bij dr. Swinnen en Diploma Coaching aan het Training & Coaching Square in Zellik).
In september 2022 studeerde ik af als seksuologe aan de Katholieke Universiteit te Leuven en ben sinds dan ook lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS).

In juni 2023 studeer ik af als medische gerechtsdeskundige.

Personen die misbruik maken van de agenda kunnen worden opgespoord en gerechtelijk vervolgd.
Alle patiëntgegevens zijn vertrouwelijk en worden enkel door de behandelende geneesheer gebruikt.